ANBN

ANBN

zondag 26 juni 2016

Chatoverzicht januari 2018

DE CHAT VERHUIST:
Iets voor 20u kan je daar op de link klikken voor het nieuwe chatprogramma! 


Zondag 7 januari Flo 
Maandag 8 januari Eline 

Zondag 14 januari Felicity 
Maandag 15 januari Els 

Zondag 21 januari Ilse 
Maandag 22 januari Eline 

Zondag 28 januari Roxane 
Maandag 29 januari Lize

28 opmerkingen:

 1. Hallo, dit is de eerste keer dat ik op deze chat zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb wel even moeten zoeken hoe dit werkte. Leuk dat ik niet de enige ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De reden waarom ik op deze chat zit is omdat ik al jaren een eetstoornis heb maar nog nooit echt hulp gevonden waar ik me goed bij voelde. De laatste tijd heb ik echt nood om te praten maar ik heb niet echt iemand in mijn omgeving die ik kan aanspreken hierover.
  Ik voel me soms echt heel alleen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb eigenlijk in heel mijn leven nog nooit gechat en zit hier serieus te knoeien om iets verstuurd te krijgen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zit al een 25 tal jaar met een eetprobleem. Maar heb dit tot nu toe heel goed verborgen kunnen houden. Voor de buitenwereld kom ik als enthusiast en sterk over, maar eigenlijk voel ik mij net het tegenovergestelde. 1 vriendin en mijn vriend weet er wel van, maar weten ook de ernst niet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn situatie is gelijkaardig, ik reeds 12 jaar een eetprobleem en er zijn maar enkele mensen in mijn omgeving die dit weten. Het is soms heel zwaar en ik ben soms bang. Ik overweeg om eens naar een praatgroep te gaan.

   Verwijderen
  2. Ben een keer naar Anonieme overeters gegaan. Voelde ergens wel goed. Maar ook wel vreemd. ALsof dat je dan pas echt je probleem erkent, ook al weet je dat al heel lang. Ik denk wel dat dit een oplossing zou kunnen bieden. Als het beter bereikbaar was, zou ik dat zeker nog een kans hebben gegevven

   Verwijderen
  3. Ik heb ook wat schrik om naar zo'n praatgroep te gaan, het is toch een grote stap die je moet zetten en confronterend. Ik heb al regelmatig op deze site gekeken maar durfde dan toch niet de stap te zetten om naar zo'n praatgroep te gaan.

   Verwijderen
  4. Knap dat je nu voor het eerst op de chat zit! Dat is alvast een eerste stap! Eentje om trots op te zijn!
   Gisteren was er ook een inloopdag van ANBN, hier, niet zo ver van mij. Maar slecht weer...ik had weer een uitvlucht. Eerste stappen zetten is niet gemakkelijk, maar achteraf heb ik er me nog nooit slecht over gevoeld! Doen dus ;)

   Verwijderen
 6. ik heb al verschillende soorten therapie geprobeerd. Soms gaat het ook beter, maar het blijft een voortdurend gevecht. Mindfulness en act hebben mij wel gesterkt, als ook een jarenlange therapie. Als persoon voel ik me sterker, maar eten blijft een eeuwig gevecht.
  Heb nu namen van het eetsecretariaat doorgekregen en ben op zoek naar een therapeut die zij aanraden

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Ik heb al verschillende psychologen en therapeuten gehad maar het blijft inderdaad een voortdurend gevecht. Ik ben ook op zoek naar een therapeut maar het is soms moeilijk om te weten wat voor therapie bij mij past.
   Het eetsecretariaat, wat is dat? Ik heb daar nog nooit van gehoord.

   Verwijderen
  2. ik vind het nu zelf niet direct terug. Maar via secretariaat@eetexpert.be heb ik adressen gekregen van mensen die gespecialiseerd zijn.
   Tijdens mijn therapie heb ik ook nooit durven zeggen hoe groot mijn probleem is. Daarom overweeg ik ook online therapie. Online durf je toch altijd meer te zeggen. Ik heb een aantal sites gevonden in nederland, ben die momenteel aan het uitzoeken. Een praatgeroep waar iedereen kampt met hetzelde probleem zou ook niet slecht zijn. Te horen dat je niet alleen bent.Te horen dat het bij anderen, hoe hard ze ook hun best doen, ook een strijd blijft. Maar ook te horen hoe het met sommigen ook beter gaat

   Verwijderen
  3. Bedankt voor de tip!
   Ik denk ook dat een praatgroep kan helpen. Soms voel ik me zo alleen en wil ik er echt over praten en er echt aan werken maar er is niemand met wie ik erover kan praten. Daarom wil ik echt een praatgroep proberen en hoop ik dat ik het durf. Ik ben gewoon aan het wachten wanneer er praatgroepen zijn in Gent omdat die het best bereikbaar zijn voor mij.

   Verwijderen
  4. Eigenlijk denk ik dat het niet slecht zou zijn dat iedereen op werk en in de familie het zou weten. Dat zou zo n opluchting zijn en mij nog harder stimuleren om eraan te werken. Nog meer controle van buitenaf, maar heb zulk een schrik voor reacties. Vooral van mama. Ik zie haar doodgraag. Wij hebben een goede band. Maar hebben toch altijd een beetje geleerd dat we naar de buitenwereld goed moeten overkomen. Het uiterlijke

   Verwijderen
  5. Ik heb daar ook schrik voor, ik ben bang dat de mensen me dan anders gaan bekijken en dat wil ik niet.

   Verwijderen
  6. nee, ik ben de opgewekte, vrolijke, hulpvaardige. Vooral zonder problemen ;) soms lijkt het of ik zo toneel speel al 25 jaar. Me anders voelen, uiterlijk toch niet anders zijn. Soms zou ik gewoon eens mezelf willen zijn.

   Verwijderen
 8. Jij weet nu toch mijn achternaam al, maar weet jij hoe ik een andere chatnaam kan aannemen? Dat lukt mij niet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een account aangemaakt via google, gmail en daar heb ik een naam gekozen. ja, het is inderdaad zoeken.

   Verwijderen
  2. bedankt, probeer ik volgende keer ook

   Verwijderen
 9. ik heb deze chat gewoon online gevonden. Ik blijf zoeken naar oplossingen om er beter mee om te gaan. Voor mezelf. Voor mijn vriend. En voor anderen. Om aangenamer gezelschap te zijn ook

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dat echt moedig van jou dat je blijft zoeken! Ik denk dat dat het belangrijkste is om te blijven proberen. Iedere dag is een nieuwe kans.

   Verwijderen
  2. Dat is zeker belangrijk. We mogen de moed niet laten varen. Soms heb ik zulk een schrik dat ik heel mijn lichaam kapot aan het maken ben. En dan denk ik vooral aan alle mensen die ik graag heb. Ik ben er ook van overtuigd dat het ons wel zal lukken om eruit te geraken!

   Verwijderen
  3. Ja, dat denk ik ook alhoewel ik op sommige momenten twijfel. Het doet me in ieder geval deugd om er toch al eens over te praten met jou, dat is echt de eerste keer dat ik dit doe. Bedankt!

   Verwijderen
  4. Ik lag in de zetel en zag de klok verder tikken, maar ben blij dat ik toch de stap heb gezet om met jou te praten. Het doet me ook deugd! Bedankt jij ook! Ga nu zeker proberen een echte account aan te maken ;)

   Verwijderen